Velkommen til hjemmesiden for vår hytte ved innsjøen Lysern.
I det etterfølgende vil du finne de fleste opplysninger om hytta. Ønsker du å vite mer, kan du kontakte oss på
mailadresse: vidavol@online.no eller mobiltelefon: 90 86 86 67

Forstørrelse - klikk på bildet!

...flere bilder - klikk her!
OBS! Kan ta tid å laste ned!!!

Beliggenhet
Innsjøen Lysern ligger på grensen mellom Akershus og Østfold ca 35 km fra Oslo Rådhus. Lysern er en relativt grunn innsjø med en rekke øyer og halvøyer. Sjøen har lite gjennomstrømning, og varmes derfor fort opp på sommeren. Vannet er drikkevannskilde med dertil god vannkvalitet. Bruk av båtmotorer er begrenset til maks. 5 hk. Sjøen, med sine øyer og bukter, er en perle for padlere, det er intet sted hvor du kan se fra den ene ende til den annen.
Hytta ligger i nordenden av sjøen helt ned mot vannet ved en fin liten bukt med sandstrand (sand i bølgesonen). Et ypperlig sted for barn. Dette har vært vårt weekend paradis i mange år. Nærheten til Oslo sparer oss for reisetid, men likevel ligger hytta veldig usjenert og landlig. Etter at vi ble pensjonister er hytta nesten blitt vårt hjem.

 

Hyttas størrelse og utrustning
"Hytta" består faktisk av 4 bygninger. En hovedbygning på ca 65 m², som inneholder 2 soverom, kjøkken og romslig stue. Det er kjeller under en del av hytta. Det er også en hems med utvendig inngang, et spennende rom for litt større barn. Stua har naturligvis peis. Favorittplassen er i gyngestolen ved det store vinduet, med bena hvilende i vindusposten, og yndlingsmusikken på cd-spilleren. Sitte der å lese, og noen ganger la boken synke ned i fanget for å la øynene hvile seg på vannflaten utenfor.
Det er også et lite gjestehus på ett rom med 4 sengeplasser, samt kokemuligheter.
Så er det et uthus med toalett (snurredassen), dusj, badstue, bod og omkledningsrom.
Den fjerde bygningen er en kombinert bod, for ved og hageredskap, og et hobbyrom med snekkerbenk osv. Samtlige bygninger er fullverdig isolert.
Standarden på hytte, møbler og utrustning vil de fleste finne svært tiltalende. Spisebordet har plass for 10 personer, samme som antall soveplasser (uten å ta sofaen i stua i bruk).

 

Båt og kano
Vi har naturligvis båt, en 14 fot aluminiumsbåt med 5 hk utenbordsmotor. Fiske sammen med barnebarna hører med til hyttelivet.
Selv foretrekker vi å padle med vår kano. Tett inntil land hvor nysgjerrig mink noen ganger følger oss med lekne og spenstige bevegelser.

 

Forretninger
Det er ca 4 km til nærmeste forretningssenter og ca 3 km til storkiosk.

 

Adkomst
De siste 300 m frem til hytta er på traktorveg hvor firehjulsdrift og god bakkeklaring er nødvendig. Slik ønsker vi at det skal være.